Post
     

'The Hate U Give' wint Beste Boek voor Jongeren 2018!The Hate U Give van Angie Thomas werd verkozen tot het Beste Boek voor Jongeren 2018 binnen de categorie vertaald. Het boek werd naar het Nederlands vertaald door Jasper Mutsaers. De prijs werd op vrijdag 21 september uitgereikt, tijdens de opening van de Boekenweek voor Jongeren, bij het International Literature Festival in Utrecht.

In The Hate U Give moet de zestienjarige Starr zien te overleven in een wereld vol discriminatie en ongelijkheid. Nadat haar beste vriend Khalil wordt doodgeschoten door een politieagent, terwijl hij ongewapend is, wil ze vechten voor gerechtigheid. De armoedige buurt waar ze woont staat in contrast met de school waar ze elke dag naartoe gaat. Overleven in deze twee werelden wordt steeds lastiger en de waarheid spreken krijgt een hoge prijs.

The Hate U Give werd door een jongerenjury geselecteerd uit vijf vertaalde boeken. De tien jongeren waren het er unaniem over eens: The Hate U Give moest winnen. Nogmaals een dikke proficiat aan Angie Thomas en Jasper Mutsaers!