Post
     

Liefdestips #1Vlak voor het weekend even wat tips voor iedereen die van plan is dit weekend iemand aan de haak te slaan ;) (natuurlijk voorzien van commentaar van Olivia Jacobs uit Liefdestips aan mezelf).

Flirten lijkt akelig, maar oefen het op je vriendinnen, en je zult het sneller durven wanneer je Grote Vlam voor je neus staat. (Haha, stel je voor. Ik probeer het op Billie.)

Zo pak je het aan:

1. Blijf jezelf (?!)

Doe je niet anders voor dan je bent, vroeg of laat val je toch door de mand. Jezus, als ik nog één keer hoor dat ik mezelf moet blijven, word ik zo gek als mijn moeder. Ik wéét totaal nog niet wie ik ben, dat is net het hele probleem. En trouwens, ik zou liever iemand anders zijn. Iedereen behalve mezelf. Als mezelf kan ik ineens niet normaal praten of zelfs niet meer normaal lopen als ik hem zie.

2 Glimlach!

Iemand die plezier heeft en lacht is zowat het aantrekkelijkste wat er bestaat. Mja… oké. Lachen en plezier maken. Dat moet lukken.

3. Kijk hem in de ogen

Deze moet je een beetje durven. Kijk vijf seconden lang in zijn ogen en kijk dan weer weg. Kijk dan nog eens één keer kort terug. Zo zeg je hem: ‘Ja, ik zie je zitten’ zonder dat je het ook echt moet zeggen. Helemaal als mezelf, kan ik zeggen: dat durf ik nooit.

4. Doe hem na

Ben je met hem aan de praat geraakt? Kopieer dan zijn handelingen en houdingen. Zijn onderbewustzijn zal jou hierdoor leuker vinden. Durf hem ook af en toe aan te raken. Max tapt vooral bier, of hij hangt aan een basketring. Of in het ergste geval aan de lippen van Paarse Vogeltrui. Lijkt me heel raar als ik ook maar één van die dingen ga nadoen, vooral dat laatste.

5. Geloof niet alles wat je op internet leest

Neem alleen de flirttips over die bij jou passen. Ga niet als een bezetene in zijn ogen staren en raak hem niet aan als je handen aan het beven zijn van de stress. Tja, zo zou het bij mij dus gaan. Case closed. Ik onthoud uit alles hierboven alleen het volgende:

Lach en amuseer je. Iemand die plezier maakt en – wat er ook gebeurt – blijft lachen, is zowat het aantrekkelijkste wat er bestaat. Lach af en toe ook alleen naar hem. Niemand is ooit kwaad geworden omdat iemand naar hem lacht. (Maar doe het niet voor de volle vijf seconden, noteer ik er zelf bij. Dat is echt creepy lang à la bijlmoordenaar.)

‘Jezelf blijven’… wat een afgezaagde, vage tip. Maar het valt te overwegen. Iedereen zegt dat de hele tijd dus ik moet op zijn minst onderzoeken of het iets uithaalt. Stel dat ik mijn krullen niet had laten uitföhnen, dan had ik een pak meer tijd gehad om leuke dingen te doen (en Billie ook), en verder had ik niet zo angstvallig dat schuim moeten vermijden – het was tenslotte schuimparty – en had ik het lang niet zo erg gevonden dat ik onderuitging (en Billie ook niet). Gevolg: we hadden meer plezier gemaakt (zie tip 1). Hm... ik probeer het eens.

***

Meer tips? Lees Liefdestips aan mezelf: het dagboek van Olivia Jacobs van Sylvia Van Driessche!