Post
     

Horizon: een nieuwe Vlaamse uitgeverij met ambitie en lefUitgeverij Horizon is opgericht door Geert Cortebeeck, onder de vleugels van Overamstel uitgevers, en specialiseert zich in non-fictie boeken die over maatschappelijk relevante thema’s gaan die lezers van alle leeftijden interesseren, inspireren of ontroeren.

Martijn Griffioen, algemeen directeur van Overamstel uitgevers: ‘Het is onze ambitie om grensoverschrijdend te opereren. Wij zien grote mogelijkheden op de Vlaamse markt. De oprichting van Uitgeverij Horizon is een eerste – maar zeker niet de laatste – belangrijke stap om ook buiten Nederland een vooraanstaande positie in de boekenbranche in te nemen.’

Geert Cortebeeck vertrok eind 2014 als uitgever non-fictie bij Manteau, waar hij vele bestsellers acquireerde: van televisie-gerelateerde titels als FC De Kampioenen, Tomtesterom en Brave Little Belgium, tot succesvolle ‘seksboeken’ van de hand van Goedele Liekens, over actualiteitsboeken als Het generatiepact en De parachutemoord, tot historisch werk van Napoleon-kenner Johan Op de Beeck en WOII-specialist Pieter Serrien.

Geert Cortebeeck: ‘Non-fictie boeken verruimen onze horizon. Het is precies deze diepgang die de samenwerking met auteurs die hun kennis willen delen zo boeiend maakt. Dat auteurs enthousiast onze nieuwe uitgeverij omhelzen, verheugt mij ten zeerste.’

Als acquirerend redacteur is Barbara Ceuleers aan zijn team toegevoegd. Zij werkte bij Standaard Uitgeverij al samen met Cortebeeck en kwam over van radiostation Nostalgie om terug te keren naar haar eerste liefde: het boek.

De eerste folder met nieuwe titels wordt momenteel verspreid en bevat een brede waaier aan onderwerpen:

 

  • Goedele Liekens maakt haar comeback in Vlaanderen met haar langverwachte nieuwe seksboek.
  • Het internationaal standaardwerk over Vlaanderen in de middeleeuwen door de Amerikaanse historicus David Nicholas verschijnt eindelijk in het Nederlands.
  • Jana Milovanovic schrijft het eerste Vlaamse boek over hartcoherentie, de nieuwste gezondheidstrend uit de Verenigde Staten.
  • Voetbalromanticus Dave Peters brengt het leukste boek ooit over volkssport nummer 1.
  • Kirsten Ginckels en Ellen van den Bouwhuysen, van de populaire Facebook-community the gentlemom, vertellen hoe het écht is om mama te worden.
  • Fleur van Groningen, de meest gelezen columniste van Vlaanderen, pent openhartig over haar zoektocht als jonge vrouw naar het kleine geluk in het leven.
  • De eerste uitgave van Horizon verschijnt in mei en gaat over een brandend actueel onderwerp. Jihad in België is een grondige analyse door Claude Moniquet, Belgisch terreurexpert van internationale faam.

De marketing en verkoop van Overamstel uitgevers in België wordt verzorgd door L&M Books. Lies Maes staat in voor de marketing van Horizon.

Overamstel uitgevers werd in 2007 opgericht onder de naam Dutch Media en is een van de grootste zelfstandige, onafhankelijke uitgeverijen in Nederland, met de toonaangevende imprints Lebowski, Hollands Diep, Meridiaan, The House of Books, Moon en Carrera.

Overamstel uitgevers publiceert het werk van auteurs als Anthony Doerr, Agatha Christie, Daphne Deckers, Tess Gerritsen, John Williams, Susan Smit, Heleen van Royen, Carry Slee, Arnon Grunberg, Charles Bukowski, Hilary Mantel, Charles Lewinsky, Graham Swift en Eimear McBride.