Post
     

Hafid Bouazza naar Hollands DiepSchrijver Hafid Bouazza zal zijn nieuwe roman publiceren bij uitgeverij Hollands Diep. Precies twintig jaar na zijn debuut met 'De voeten' van Abdullah, verschijnt in mei 2016 'De belevenissen van Abori en Ribius' – Bouazza’s eerste roman na zijn veelgeprezen 'Meriswin', het boek waarmee hij dit jaar werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. Auteur en uitgever zijn ook in gesprek over de uitgave van ander werk.

Hafid Bouazza (in 1970 in Oujda, Marokko, geboren) is een hooggewaardeerde, veelgelezen en veelzijdige auteur. Sinds zijn debuut publiceerde hij romans, novellen, essays, toneel, poëzie, polemieken, bloemlezingen en vertalingen – onder meer uit het Engels en Arabisch.
Bouazza vervulde herhaaldelijk een prominente rol in het publieke debat over de islam en de multiculturele samenleving.
Voor zijn werk werd hij vele malen bekroond, onder meer met de E. Du Perronprijs en de Amsterdamprijs voor de kunst. Met zijn roman 'Paravion' won hij in 2004 de Gouden Uil en werd hij genomineerd voor de AKO Literatuurprijs. In 2014 huldigde de vrijdenkersvereniging De Vrije Gedachte hem als Vrijdenker van het jaar.

Uitgeverij Hollands Diep is blij vereerd met de komst van Hafid Bouazza. Hollands Diep – vorig jaar opgericht door Robbert Ammerlaan (71), lange tijd directeur en uitgever van De Bezige Bij – maakt deel uit van Overamstel uitgevers.
Onlangs stapte ook schrijver Joost Zwagerman over naar Hollands Diep.