Post
     

Floortje Zwigtman stapt over naar MoonDe schrijfster van populaire boeken als Spelregels, Wolfsroedel en de Groene Bloem-trilogie, verruilt De Fontein voor Moon. 

 

Floortje Zwigtman is het pseudoniem van Andrea Oostdijk. In 2001 debuteerde zij met de jongerenroman Spelregels. Daarna verschenen Wolfsroedel, waarvoor zij de Gouden Uil en de Zilveren Zoen ontving, en de Groene Bloem-trilogie (Schijnbewegingen, Tegenspel en Spiegeljongen), die werd bekroond met de Gouden Uil en de Gouden Zoen. In 2014 zal het eerste deel van de trilogie Vonk (voorlopige titel) bij Moon verschijnen.

 

Vonk is de nieuwe, opwindende serie van Floortje Zwigtman over twee families van wie de levens met elkaar verweven raken: die van de Duses en de Trons. De laatsten zijn de machthebbers van een fictief eiland, Illeria. De Duses vormen een populaire band en rebelleren tegen de macht van de Trons. Floortje schept een complex universum waarin de lezer kan meekijken achter de schermen van een land dat wordt geregeerd door een dictator. Op de fictieve situering na is het verhaal ongelooflijk realistisch en levensecht. Voor de lezer is het alsof Illeria een echt bestaand land is en de (hoofd)personen ook echt hebben bestaan. In dit verhaal smelten fictie en realiteit tot één geheel.