Post
     

Een jaar later: De Zwendelprins & De Geur van GroenEen jaar geleden werden de winnaars van de Moon YA contest bekendgemaakt. Dit was de eerste schrijfwedstrijd die het online schrijfplatform Sweek organiseerde in samenwerking met een Nederlandse uitgeverij. Maar wat is er gebeurd met deze winnaars en de manuscripten? 

Rima Orie won (voorheen bekend as Mira Noir) de eerste prijs met de Moon YA contest met haar manuscript De Zwendelprins. Hiermee won ze een contract voor haar boek bij Uitgeverij Moon. In de tussentijd is er hard gewerkt aan haar boek en nu is het dan eindelijk zover! Hij ligt in de winkel!

 

Vorige week vond de boekpresentatie van het eindresultaat plaats in boekhandel Scheltema en dit was een zeer groot succes! Na een kleine introductie werd Rima kort geïnterviewd door Nynke van Uitgeverij Moon, waarna Rima officieel het eerste exemplaar aan haar ouders overhandigde. Dit was een blij en emotioneel moment.

 

Ook hadden we een quiz georganiseerd voor de aanwezige, met als prijs: een gesigneerd kopie van het boek! Het was een hele speciale bijeenkomst met gezelligheid en heerlijke hapjes uit het boek, gemaakt door Rima en haar familie. Binnenkort zullen we ook recepten delen voor deze heerlijke Zwendel-gerechten.

 

Pamela Sharon nam vorig jaar de tweede prijs in ontvangst met haar boek De Geur van Groen. Zij won een uitgebreid leesrapport en een gesprek met de uitgever en redacteur van Moon. Na dit overleg heeft ook zij een contract aangeboden gekregen. Haar boek is vorige week naar de drukker gegaan en zal volgende maand in de winkels verschijnen. Pamela was ook aanwezig op de boekpresentatie van Rima Orie (net zoals 35 andere enthousiaste mensen) en won zelfs een exemplaar van het boek met de Zwendel-quiz!

 

Maar waar gaat De Geur van Groen over?

Raaf is een gewoon meisje van zestien. Ze houdt van verhalen en is dol op haar beste vriendin May-Lin. Het enige wat haar leven anders maakt dan dat van de meeste tieners, is dat ze blind is.

 

Gelukkig vertelt May-Lin haar hoe kleuren ruiken en voelen. Zij creëert daarmee een wereld voor hen samen. Dan gebeurt er op een dag iets wat Raafs leven helemaal op zijn kop zet en alle kleuren laat verdwijnen. In een wereld die niet alleen haar kleur maar ook haar glans kwijt is, moet Raaf haar eigen weg zien te vinden.

 

Mis deze leuke debuutromans niet! Ze zijn zeker de moeite waard.