Post
     

Agatha Christie verplettert Vlaanderen‘Laat Agatha Christie je verpletteren!’ Dat is de slogan waarmee de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws haar lezers vanaf 10 januari bestookt. Maar liefst 65 dagen lang biedt de krant haar lezers de mogelijkheid om iedere dag voor 1 euro een andere titel van Agatha Christie aan te schaffen. 

Op deze unieke manier wordt bijna het gehele oeuvre van De koningin van de misdaad toegankelijk gemaakt. Het werk van Agatha Christie is heel populair in België, en Hercule Poirot is de bekendste Belg ter wereld.

De revival van Agatha Christie begon in september 2014 met het uitbrengen van De monogram moorden. Sophie Hannah, een van de populairste crimeschrijvers ter wereld, kroop in de huid van Christie en leverde een puntgaaf, nieuw Poirot-mysterie af. Het boek bereikte wereldwijd de bestsellerlijsten en prijkte in Vlaanderen op plek 2 tussen Jo Nesbø en John Williams. Tegelijkertijd verschenen er prachtige gebonden uitgaves van klassiekers als Moord op de Oriënt-expres, En toen waren er nog maar…, en Kerst met Poirot.

The House of Books – onderdeel van Overamstel uitgevers – is uitgever van het volledige werk van Agatha Christie in Nederland en België. Het Laatste Nieuws zorgt voor een grote mediacampagne in print, op televisie en op de radio om deze campagne te ondersteunen. De actie loopt tot 27 maart 2015.