Post
     

Quarantaine tipsHet coronavirus heeft inmiddels een grote impact op ons dagelijks leven. School en werk is zoveel mogelijk naar huis verplaatst, en ook in onze vrije tijd worden we opgeroepen zoveel mogelijk binnen te blijven. Dat lijkt natuurlijk vreselijk saai, maar gelukkig kun je ook thuis hártstikke veel beleven. Met behulp van een boek natuurlijk, want van lezen krijg je nooit genoeg! Heb je thuis alle boeken uit je boekenkast al uit? Dan hebben we hier wat leuke tips voor je. Alle boeken zijn in fysieke vorm te bestellen bij jouw favoriete lokale boekhandel (gelukkig gaat de pakketbezorging nog gewoon door!) óf je kunt natuurlijk voor een e-book of luisterboek kiezen. Wist je dat er op dit moment ook leuke acties zijn? Zo zijn veel e-books afgeprijsd bij de online boekwinkel en zijn er veel luisterboeken (gratis, zonder abonnement!) via de app van de Luisterbieb te beluisteren. En ook op Spotify vind je een aantal van onze luisterboeken!

De engste serie ooit – Tjerk Noordraven (9+)

Het nieuwe spookhuis op de kermis heeft een levensechte mummie die uit zijn sarcofaag kruipt, een faun en zelfs een doodenge vampier die dreigend op je af komt. Nera ontdekt dat deze griezels echt zijn. Ze zijn ontvoerd door Herwald, de eigenaar van het spookhuis. Nera besluit de griezels te helpen. Maar dat gaat niet zonder gevolgen...

Ken jij de ijzingwekkend spannende griezelserie van Tjerk Noordraven al? Vorige maand is alweer het vierde boek uitgekomen, Het schedelrijk. Alle boeken zitten vol zombies, vampiers en andere enge wezens… En wil je meer weten over deze en héél veel andere monsters? Die zijn allemaal te vinden in Het boek van wonderlijke wezens die werkelijk bestaan. Ben jij dapper genoeg om deze serie te lezen? Tip: Deel 1, Het nieuwe spookhuis, is nu voor maar € 4,99 als e-book te krijgen bij de online boekwinkel.

 


Waar het licht is – Jennifer Niven (YA)

Theodore Finch is gefascineerd door de dood en wil een einde aan zijn leven maken, maar elke keer gebeurt er iets waardoor hij het toch niet doet.

Violet Markey telt de dagen af tot haar diploma-uitreiking, dan kan ze eindelijk het bekrompen stadje waar ze opgroeit voorgoed achter zich laten en niet wordt ze niet langer geconfronteerd met de pijnlijke herinneringen aan haar gestorven zus.

Wanneer Finch en Violet elkaar op de rand van de hoge klokkentoren op school ontmoeten, is het niet helemaal duidelijk wie wie redt. Maar vanaf dat moment groeit er iets van vriendschap tussen hen. Langzaam maar zeker geven ze hun geheimen aan elkaar prijs: Violet ontdekt dat Finch niet de freak is waar iedereen hem voor houdt en Finch leert Violet weer van het leven te houden. Violet bewaart Finch' geheim angstvallig, maar kent ze wel al zijn geheimen?

In februari verscheen de prachtige Netflix-film All the bright places. Als je geen genoeg kunt krijgen van Violet en Finch en dieper in hun verhaal wilt duiken, lees dan ook het boek waar de film op gebaseerd is! Óf je leest natuurlijk eerst dit adembenemende boek, zodat je daarna lekker een avondje kunt netflixen. ;)

 

 

De wolventemmer – Barbara Jurgens (11+)

Als Runa met haar moeder en zus Isa bij haar oma in een bergdorpje logeert, komt Isa na een skitocht niet meer thuis. De politie lijkt weinig te doen dus gaat Runa zelf op onderzoek uit. Veel dorpelingen verdenken de wolven uit de omliggende bergen van Isa's vermissing, maar Runa is ervan overtuigd dat er iets anders aan de hand is. De wolven lijken haar juist iets te willen vertellen. Zouden zij meer weten over de verdwijning van Isa?

Dit superspannende boek kun je nu gratis via de Luisterbieb verkrijgen in luisterboek-vorm! Oók als je geen abonnement hebt. Als je van een spannend avontuur in de natuur vol met vriendschap én wolven houdt, is dit boek perfect voor jou. En als je nog niet klaar bent met Runa, kun je meteen verder in deel 2, De wolventemmer – Opgejaagd.

 

 

 

Alle kleuters! – Carry Slee (4+)

Wie kent ze niet: Iris en Michiel, Mark en Eefje, Rik en Roosje en de kleuters van de Grote Beer. Carry Slee schreef in haar carrière ontzettend veel grappige, ontroerende en spannende verhalen voor kleuters. En wat is er leuker dan één bundel met al deze verhalen?!

Deze dikke omnibus staat boordevol leuke verhalen – of je ze nou voor het eerst leest of al kent, je zult je zeker niet vervelen. Vooral niet met de mooie nieuwe illustraties van Eefje Kuijl!

 

 

 

 

 

 

 

De geur van groen – Pamela Sharon (YA)

Raaf is een gewoon meisje van zestien. Ze houdt van verhalen en is dol op haar beste vriendin May-Lin. Het enige wat haar leven anders maakt dan dat van de meeste tieners, is dat ze blind is.

Gelukkig vertelt May-Lin haar hoe kleuren ruiken en voelen. Zij creëert daarmee een wereld voor hen samen. Dan gebeurt er op een dag iets wat Raafs leven helemaal op zijn kop zet en alle kleuren laat verdwijnen. In een wereld die niet alleen haar kleur maar ook haar glans kwijt is, moet Raaf haar eigen weg zien te vinden.

Dit prachtige YA-debuut van eigen bodem staat op de tiplijst van de Jonge Jury! En misschien nog wel leuker – het e-book is nu voor maar € 4,99 verkrijgbaar bij de online boekhandel. Dit is je kans om ‘m te scoren en te lezen, net op tijd om je stem nog uit te brengen voor 2 mei. ;) Zouden wij én Pamela heel leuk vinden!

 

 

Het dikke dierenboek – Marianne Busser & Ron Schröder ( 4+)

Wist je dat de tong van een giraf zo lang is dat hij ermee in zijn oren kan peuteren? Wist je dat een ijsbeer antislippoten heeft? En wist je dat een gorilla enorm kan smullen van zijn eigen poep?

Dit boek gaat over de allerleukste dierentuindieren, van de bever tot de giraf en van de reuzenschildpad tot de zebra. Het staat vol met leuke én leerzame versjes, zo ben je lekker aan het lezen en leer je tegelijkertijd gekke weetjes over jouw favoriete dieren! Deze maand zal ook Het dikke vaderlandse dierenboek verschijnen, vol met versjes over alle dieren die in Nederland en België wonen.

 

 

Handlettering doe je zo! – Karin Luttenberg 

Niet zo veel zin meer om te lezen? Dan hebben we ook iets leuks creatiefs voor je: Handlettering! Geen simpele notitie op een stukje papier, maar een echt ambacht. Met dit handboek van illustratrice en graficus Karin Luttenberg kan iedereen snel zelf aan de slag. Ben je fan van al die mooie plaatjes op instagram en pinterest maar weet je niet hoe je moet beginnen? Met dit boek lukt het wel! Duidelijke stap-voor-stap handleidingen, tips, trucjes, heel veel inspiratie en kleine projecten om direct mee te beginnen.