Post
     

Internationale Vrouwendag: boeken met supervrouwen!Het is vandaag 8 maart, en dat betekent dat het Internationale Vrouwendag is! Nog steeds zijn er over de hele wereld veel verschillen tussen mannen en vrouwen, wat natuurlijk hartstikke onnodig is. Juist daarom staan op deze dag vrouwen en emancipatie in de samenleving centraal. In boeken is het ook lange tijd zo geweest dat meestal een man het hoofdpersonage was, maar dat is inmiddels aan het veranderen. Gelukkig maar! Bij de redactie van Moon zijn we met een team van drie vrouwen, dus we vinden dit natuurlijk hartstikke belangrijk. ;) Wij hebben daarom ook superveel leuke boeken met mooie, slimme, sterke, gevoelige en grappige vrouwen in de hoofdrol! Vandaag introduceren we een aantal van hen. Hou je van boeken met supervrouwen erin? Lees dan zeker verder!

Contemporary: 

 

Violet uit Wat de zee vertelt is grappig en muzikaal, maar schiet vaak uit de bocht en heeft er moeite mee haar leven op orde te krijgen. Ze is echter vastbesloten om dat te veranderen. Haar problemen met o.a. haar familie en seksualiteit zijn herkenbaar, en vanwege haar gebreken voelt ze als een heel echt persoon. Want ook sterke vrouwen kunnen met zichzelf in de knoop zitten.

Foto: ©exquisitepages

 

 

 

Anna K. komt volgende maand pas uit, dus we spelen hier een beetje vals, maar we kunnen Anna echt niet uit dit lijstje weglaten. wink Ze is slim, mooi, en staat altijd voor iedereen klaar. Toch wordt ze vanwege haar ontmoeting met Alexia geconfronteerd met de vraag of ze wel echt gelukkig is met haar perfecte leventje. Durft ze dat voor hem op het spel te zetten?

 

Raaf uit De geur van groen is een heel normaal meisje van zestien, het enige wat haar anders maakt is dat ze blind is. Samen met haar beste vriendin maakt ze haar eigen wereld waarin kleuren op een bepaalde manier ruiken en voelen. Maar op een gegeven moment verdwijnen alle kleuren, en moet ze zichzelf leren redden. Raaf laat zien dat je niet gedefinieerd wordt door een handicap, en dat je nooit moet stoppen met in jezelf te geloven.

Foto: ©elinebooks

 

Dumplin’s Will is écht de definitie van girlpower. Ze is grappig, zelfverzekerd en trekt zich van niemand iets aan. Toch wordt ze onzeker over haar lichaam als ze verliefd wordt. Ontzettend herkenbaar natuurlijk… Maar ze doet er alles aan om haar zelfvertrouwen terug te krijgen, niet op te geven en van zichzelf te houden. Aan doorzettingsvermogen ontbreekt het haar zeker niet!

Foto: ©jenniferleest

 

 

Niet te stoppen heeft de stoere zestienjarige Bri in de hoofdrol. Ze heeft de ambitie om een van de grootste rappers ter wereld te worden. In eerste instantie alleen omdat ze dat graag wíl, maar later ook omdat ze dat moét om de levenssituatie van haar familie te verbeteren. Bri is niet alleen sterk en getalenteerd, maar ook grappig, soms roekeloos en erg trouw. 

Foto: ©lovelytimewithnicky

 

Fantasy/Sci-Fi:

De ZwendelprinsSimran worstelt met het kiezen tussen traditie, herkenbaarheid en veiligheid aan de ene kant en verandering, gevaar en het onbekende aan de andere kant. Ze is nieuwsgierig en wil de wereld zien, maar wil ook vasthouden aan dat wat ze altijd heeft gekend. Haar dilemma’s zijn realistisch en herkenbaar en ze heeft een sterke mening, waardoor ze heel echt aanvoelt, en ze maakt een enorme groei mee in het verhaal.  

Foto: ©zonenmaan

 

 

Ana uit Het Koninkrijk is een heel bijzondere vrouw, ze is namelijk een android! Door het verhaal heen ontwikkelt ze steeds meer emoties die verder reiken dan haar programma, en deze nieuwe gevoelens zorgen voor veel angst die je samen met haar ervaart. Ana laat zien dat gedachten en gevoelens je menselijk maken, en allesbehalve een zwakte zijn.

Foto: ©magicofbooks

 

 

Clary kan natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. De hoofdpersoon van De Kronieken van de Onderwereld is slim, koppig, ietwat sarcastisch, en nogal roekeloos. In het eerste boek Stad van beenderen wordt ze als nieuweling in de complexe en intense Schaduwjager-wereld gegooid, en vanaf dat moment leef je met haar mee, wanneer ze leert om dapper te zijn en te vechten voor de mensen van wie ze houdt.

Foto: ©mybooksandlife

 

Het zonnige zomerboek
Wat de zee vertelt
Het wonderlijke winterboek
Magisterium boek 5 - De Gouden Toren
Magisterium boek 4 - Het Zilveren Masker
Magisterium boek 3 - De Bronzen Sleutel
Magisterium boek 2 - De Koperen Vuist
Magisterium boek 1 - De IJzerproef
Scharlakenrode magie - Vloeken uit het verleden 1
Het Koninkrijk
Schimmen van de schaduwmarkt
De geur van groen
De geur van groen
Koningin van Lucht en Duisternis - De Duistere Machten 3
De Zwendelprins
De Helse Creaties 2 - De IJzeren Prins
De Helse Creaties 1: De IJzeren Engel
Schaduwheer - De Duistere Machten 2
Kronieken van de Academie voor Schaduwjagers
Kronieken van de Onderwereld: Deel 4 Stad van Gevallen Engelen
Kronieken van de Onderwereld: Deel 5 Stad van Verloren Zielen
Kronieken van de Onderwereld: Deel 3 Stad van Glas
Het officiële Kronieken van de Onderwereld Kleurboek
Vrouwe Middernacht - De Duistere Machten boek één
Kronieken van de Onderwereld: Deel 6 Stad van Hemelse Vlammen
De Helse Creaties 3 - De IJzeren Prinses
Kronieken van de Onderwereld: Deel 1 Stad van Beenderen
Magisterium boek 1 - De IJzerproef
Kronieken van de Onderwereld: Deel 2 Stad van vuur
Kronieken van de Onderwereld: Deel 3 Stad van Glas