Nieuws
Win een gepersonaliseerde poster van Pepijn en Pernille

Win een gepersonaliseerde poster van Pepijn en Pernille

Heb jij ook zo genoten van Ik kom je redden! van Marloes Kemming en ben je betoverd door de tekeningen van Lisa van Winsen? Of staat het boek nog steeds op je verlanglijstje? Dan hebben we goed nieuws: je kunt als je het boek nu koopt (of het al hebt gekocht) een prachtige gepersonaliseerde poster winnen van Pepijn en Pernille! 

Flowchart: Welk Moon-boek moet jij écht lezen?

Flowchart: Welk Moon-boek moet jij écht lezen?

Begint jouw to be read-lijst al aardig te slinken vanwege al dat thuiszitten en weet je niet goed meer wat jouw volgende boek moet worden? Of zie je juist door de bomen het bos niet meer en heb je een tip nodig waarvan je zéker weet dat je er gelukkig van zult worden? Volg dan deze superhandige flowchart met Moon YA-boeken en vind binnen een mum van tijd jouw volgende favoriet!

Quarantaine tips

Quarantaine tips

Het coronavirus heeft inmiddels een grote impact op ons dagelijks leven. School en werk is zoveel mogelijk naar huis verplaatst, en ook in onze vrije tijd worden we opgeroepen zoveel mogelijk binnen te blijven. Dat lijkt natuurlijk vreselijk saai, maar gelukkig kun je ook thuis hártstikke veel beleven. Met behulp van een boek natuurlijk, want van lezen krijg je nooit genoeg! Heb je thuis alle boeken uit je boekenkast al uit? Dan hebben we hier wat leuke tips voor je. Alle boeken zijn in fysieke vorm te bestellen bij jouw favoriete lokale boekhandel (gelukkig gaat de pakketbezorging nog gewoon door!) óf je kunt natuurlijk voor een e-book of luisterboek kiezen. Wist je dat er op dit moment ook leuke acties zijn? Zo zijn veel e-books afgeprijsd bij de online boekwinkel en zijn er veel luisterboeken (gratis, zonder abonnement!) via de app van de Luisterbieb te beluisteren. En ook op Spotify vind je een aantal van onze luisterboeken!

Leesfragment Anna K.

Leesfragment Anna K.

Zoals jullie misschien wel weten, staat volgende maand in het teken van Anna K., een gloednieuwe YA-roman die bij ons verschijnt, voor de fans van Crazy Rich Asians en Gossip Girl! Inmiddels is het boek al in Amerika en Engeland verschenen, met lovende reacties. Hier op de redactie zijn we ook dolenthousiast over het verhaal van Anna, en we kunnen bijna niet meer wachten om haar verhaal met jullie te delen. Daarom hebben we een verrassing: je kunt vanaf nu alvast twee hoofdstukken uit Anna K. lezen! Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Internationale Vrouwendag: boeken met supervrouwen!

Internationale Vrouwendag: boeken met supervrouwen!

Het is vandaag 8 maart, en dat betekent dat het Internationale Vrouwendag is! Nog steeds zijn er over de hele wereld veel verschillen tussen mannen en vrouwen, wat natuurlijk hartstikke onnodig is. Juist daarom staan op deze dag vrouwen en emancipatie in de samenleving centraal. In boeken is het ook lange tijd zo geweest dat meestal een man het hoofdpersonage was, maar dat is inmiddels aan het veranderen. Gelukkig maar! Bij de redactie van Moon zijn we met een team van drie vrouwen, dus we vinden dit natuurlijk hartstikke belangrijk. ;) Wij hebben daarom ook superveel leuke boeken met mooie, slimme, sterke, gevoelige en grappige vrouwen in de hoofdrol! Vandaag introduceren we een aantal van hen. Hou je van boeken met supervrouwen erin? Lees dan zeker verder!

10 gouden tips voor het schrijven en insturen van een manuscript

10 gouden tips voor het schrijven en insturen van een manuscript

Een van de grootste (en leukste!) taken hier op kantoor is het lezen van alle manuscripten die jullie naar ons opsturen. We zijn namelijk altijd op zoek naar nieuwe mooie boeken en nieuw Nederlands of Vlaams talent. Prentenboeken, jeugdboeken, YA-boeken, illustraties… Alles komt terecht op een stapel die wij de ‘slush pile’ noemen. Aan de grootte ervan is al goed te zien hoeveel ambitieuze schrijvers er in ons kleine landje zijn. Dus hoe valt jóúw verhaal nou op in deze grote slush pile? Lees snel verder voor een paar handige tips!

Fijne boekentips voor tijdens het stormachtige weer

Fijne boekentips voor tijdens het stormachtige weer

Ciara, Dennis… en nu Ellen! Om je voor te bereiden op de derde februaristorm op rij hebben we een paar leuke boekentips voor je. Want wat is er nou fijner met dit weer dan onder een dekentje op de bank kruipen met een dampende kop thee of warme chocolademelk én een goed boek?

Lees snel verder als je het daarmee eens bent!

New Year New Books

New Year New Books

Wat is er nu beter dan een nieuw jaar aftrappen met nieuwe boeken? 2020 wordt een jaar vol toffe nieuwe boeken! We hebben er zin in!