Auteur

Peter van der VorstPeter van der Vorst is geboren op 28 oktober 1971 in Breda. Hij is de bekendste koningshuisdeskundige van Nederland. Twee keer per week bespreekt hij in RTL Boulevard het laatste nieuws over de Oranjes en buitenlandse koninklijke families.

Peter van der Vorst begon zijn loopbaan als eindredacteur van verschillende entertainmentmagazines op RTL4. Gaandeweg raakte hij gefascineerd door het Nederlandse koningshuis. Samen met Marc van der Linden maakte hij voor RTL4 Huis van Oranje, waarin de belangrijkste leden van de Koninklijke familie werden besproken. Later maakte hij het wekelijkse blad Van Koninklijke Huize.

Behalve RTL Boulevard presenteert Peter van der Vorst ook andere programma’s, zoals De 10, Geen cent te makken, Verhuisbericht, Pulse en Bouwval gezocht. Dat is nog niet alles, want Peter van der Vorst is ook producer van veel programma’s. Paleisgeheimen is zijn eerste jeugdboek, een non-fictie boek over de geschiedenis van het koningshuis en de rol van de koningin en haar familie.

Peter van der Vorst houdt veel van lezen. In zijn vrije tijd leest hij graag biografieën, thrillers en vakliteratuur.